AÇLIK SINIRI 740 YTL
Tarih: 24.12.2008 | Okunma Sayısı: 63
Türk-İş, aralık ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırını yaklaşık 740, yoksulluk sınırını 2 bin 409 YTL olarak hesapladı.
Konfederasyondan yapılan açıklamada, çalışanların aileleri ile birlikte insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi sağlayacak geliri elde etmelerinin esas olduğu vurgulanarak, insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı durumlarda yoksulluk sorununun gündeme geldiği ifade edildi.
Konfederasyonun aralık ayı için yaptığı ''açlık-yoksulluk sınırı'' hesabına yer verilen açıklamaya göre, ''insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi'' için gerekli olan ve ''yoksul sınırı'' olarak nitelenen tutar 2 bin 409,35 YTL olarak tespit edildi. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken ve ''açlık sınırı'' olarak adlandırılan harcama tutarı ise 739,67 YTL olarak hesaplandı.
Türkiye İstatistik Kurumunun, tek bir işçi için asgari ücretin 719,77 YTL olması gerektiğini bilimsel verileri temel alarak hesapladığına işaret edilen açıklamada, konfederasyonun, ''açlık ve yoksulluk sınırı'' çalışmasının verilerini temel alarak aynı yöntemle ve yine tek işçi için yaptığı hesaplamanın sonucunun da 722,82 YTL olduğuna dikkat çekildi.

19.09.2024