Hızlı Erişim

Menü

BASINA VE KAMUOYUNA

17.11.2024
331

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Kara Harp Okulu mezunu subaylarımız Teğmen Ebru Eroğlu ve Teğmen İzzet Talip Akarsu’nun, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek Cumhuriyet değerlerine olan bağlılıklarını ifade etmelerinin ardından ‘TSK’dan ayırma cezası’ talebi ile Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmelerini üzüntüyle öğrendik.

 

Ülkemiz, işgalci kuvvetlere karşı verilen ve başarıya ulaşan Kurtuluş Savaşı neticesinde bağımsızlığına kavuşmuştur. Ülkemizin bağımsızlığa kavuşmasında Kuva-yi Milliye birliklerinin düzenli ordu çatısı altında birleşmesinin ve 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Ordusu ismiyle bugünkü TSK’nın kurulmasının etkisi büyüktür.

 

Kurtuluş Savaşı’nın en önemli dönüm noktalarından birini de Sakarya Meydan Muharebesi, diğer adıyla Subaylar Muharebesi oluşturmaktadır. Muharebenin bu adı, cephenin en ön saflarında fedakarca savaşan yetişmiş nice subayımızı kaybettiğimiz için aldığı bilinmektedir. Dolayısıyla Subaylar Muharebesi’ni Başkomutan olarak idare eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılık bildirmek, subaylarımız için bir tarihi bilinç ve sorumluluktur.

 

Bu bilinç ve sorumluluğu taşıyan subayların, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet'e bağlılıklarını gösterir davranışlarının, 6413 Sayılı Türk Silahları Kuvvetleri Disiplin Kanununun 20’nci maddesinde düzenlenen TSK’dan ayırma cezasını gerektiren sınırlı sayıdaki hallerin kapsamında sayılamayacağı anılan kanunun lafzından açıkça anlaşılmaktadır. Kaldı ki ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet'e bağlılık gösteren anlayışı, bir kusur veya disiplin cezasını gerektiren bir davranış şeklinde nitelemek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüklerdendir.

 

Bir Cumhuriyet Kurumu Antalya Barosu olarak; Atatürk'ün ilke ve devrimlerine daima bağlı kalacağımızın altını çizmekle birlikte, tarihsel gerçeklere, hukuka, yasalara ve vicdanlara aykırı söz konusu işlemin bir an önce geri çekilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Yaklaşan Etkinlikler

Katılabileceğiniz yaklaşan etkinliklerimiz

Aramızdan Ayrılanlar

Rahmetle anıyoruz

Avukat
Av. İSMET SAMUR

14.01.2026

Avukat
Av. AYŞE SARIÇİFTCİ ALDUT

20.12.2025

Avukat
Av. GÜRSEL ÖZTÜRK

18.12.2025

Avukat
Av. AHMET ERDAL AKIN

10.12.2025

Avukat
Av. BÜLENT BERBEROĞLU

16.10.2025

Avukat
Av. MEHMET NURETTİN ATALAY

3.10.2025

Avukat
Av. MEHMET ŞEFİK TURGAY

1.10.2025

Avukat
Av. MEHMET EREM GÖBELEK

11.09.2025

Avukat
Av. SELAHATTİN COŞKUN TONGUÇ

5.08.2025

Avukat
Av. ALİ ÖZGÜR OĞUZ

2.08.2025