CMK İÇ YÖNERGESİ DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Tarih: 29.08.2024 | Okunma Sayısı: 1240

CMK İÇ YÖNERGESİ DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

1. CMK İÇ YÖNERGESİ 10-d Değişikliği Hakkında:

Baromuzun mevcut uygulamasına göre CMK gece görevlendirmeleri 00:00-08:00 saatlerinde arasında uygulanmaktadır. Lakin görevlendirmeden itibaren kolluk birimine ulaşım süresinin İç Yönergeye göre bir buçuk saat olduğu da düşünüldüğünde, ortalama bir soruşturma görevlendirmesinin ulaşım süreleri dâhil yaklaşık dört saat sürebileceği öngörülmektedir. Bu nedenlerle gece görevi zamanının başlangıcının 20:00 olmasına karar verilmiştir. CMK görevlendirmelerinde Başsavcılıklar tarafından yapılacak ulaşım ücreti ödemeleri ise, gündüz-gece ayrımı Savcılıklar tarafından belirlenen zaman dilimine göre ödenmeye devam edecektir.

Yeniden Düzenlenen Metin;

10-“d)      Gece görevlendirmelerinde teşvik amacıyla gündüz görevlendirme puanının yarısı kadar puan verilir. “Saat 08:00 ile 20:00 arasında yapılan görevlendirmeler gündüz görevlendirmesi, saat 20:00 ile 08:00 arasında yapılan görevlendirmeler ise gece görevlendirmesi olarak kabul edilir”.

2. CMK İÇ YÖNERGESİ 10-o Değişikliği Hakkında:

CMK İç Yönergesinde 10-b uyarınca,  Soruşturma görev listesi, Antalya Merkezde yer alan “Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa” ilçelerinin her biri için ayrı ayrı alt bölgeler halinde düzenlenir. Lakin ilçe soruşturma listeleri için alt bölge uygulaması olmadığından, ilçelerdeki uzak mesafelere CMK görevine giden meslektaşlar lehine puan teşviki uygulaması getirilmesine karar verilmiştir.

Yeni Eklenen Metin;

10-o ) İlçelerdeki uzak mesafe görevlendirmelerine teşvik amacıyla, İç Yönergenin 12-A maddesinde uzak mesafe olarak nitelendirilen aşağıdaki ilçelerde yer alan kolluk birimlerine yapılacak görevlendirmelerde, İç Yönergenin 10-d maddesindeki kurala göre, gündüz görevlendirmelerinde gündüz uygulanan puanın yarısı; gece görevlendirmelerinde ise gece uygulanan puanın yarısı kadar puan verilir. Bu kolluk birimleri;

Alanya: İncekum Jandarma Karakol Komutanlığı, Demirtaş Jandarma Karakol Komutanlığı, Güzelbağ Jandarma Karakol Komutanlığı, Konaklı Jandarma Karakol Komutanlığı, Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı

Elmalı: Akçay Jandarma Karakol Komutanlığı, Yuva Jandarma Karakol Komutanlığı

Finike: Hasyurt Jandarma Karakol Komutanlığı

Kaş: Kınık Jandarma Karakol Komutanlığı, Kasaba Jandarma Karakol Komutanlığı, Kalkan Jandarma Karakol Komutanlığı, Gömbe Jandarma Karakol Komutanlığı