HASAR DANIŞMANLIK ŞİRKETLERİ HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU
Tarih: 29.06.2021 | Okunma Sayısı: 1476

Meslektaşlarımızdan gelen bildirimler doğrultusunda hasar danışmanlık şirketleri tarafından değer kaybı dosyalarının ekspertiz bedellerinin ödenmesi ile vekil/vekil eden ilişkisinin kurulacağına dair avukatlardan randevu talepleri olduğu bilgisi edinilmiştir.

Yargı giderlerinin bir kısmının ya da tamamının avukat tarafından karşılanması tüm meslektaşlar arasında haksız rekabete yol açacağı gibi mesleki dayanışmaya zarar vereceği tartışmasızdır.

Bu doğrultuda Avukatlık Kanunu 35, 48 ve 63. maddelerine açık aykırılık teşkil eden eylemlerin soruşturulması ve TCK 157. maddesi uyarınca cezalandırılmaları konusunda dava açılması için şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

Antalya Barosu Başkanlığı