KDV TEVKİFATI UYGULAMASI HAKKINDA
Tarih: 17.04.2021 | Okunma Sayısı: 16064

DUYURU

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına verilen 14/04/2021 tarihli son özelgede;

Avukatlar tarafından belirlenmiş alıcılara (5018 sayılı Kanuna ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, döner sermayeli kuruluşlar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları ile kalkınma ajansları) DANIŞMANLIK HARİCİ VERİLEN HER TÜRLÜ AVUKATLIK HİZMETİNDE 5/10 oranında KDV tevkifatı yapılacağı hususu kesinlik kazanmıştır. DANIŞMANLIK HİZMETLERİNDE önceden beri süregelen 9/10 tevkifat uygulaması aynen devam etmektedir.

Buna göre, avukatlara Barodan yapılacak adli yardıma ilişkin serbest meslek makbuzu karşılığı ödemelerde makbuzdaki toplam KDV’nin 5/10’u kesilerek Baro tarafından vergi idaresine ilgili avukat adına ödenecektir. Savcılıktan yapılacak makbuz karşılığı CMK ödemelerinde yine ilgili Savcılık tarafından 5/10 KDV tevkifatı uygulanacaktır. Avukatlarımızın Adli Yardım ve CMK hizmetleri ile ilgili düzenlediği makbuzları 5/10 KDV TEVKİFATLI olarak düzenlemesi gerekmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI

20.09.2024